Social Media Consultants & Strategies Specialists

Eps! que he llegit que…

telèfon de cordillEn un altre post, t’explicàvem la importància del boca a orella digital per promoure el teu negoci. Un factor important, però no l’únic a tenir en compte. Avui, tu i els membres de la teva comunitat no sou els únics que parleu de la teva empresa o dels teus productes. Les xarxes socials permeten comentar a qualsevol, i qualsevol vol dir també: desconeguts, clients descontents i fins i tot competidors. En siguis conscient, o no.

Imagina’t què pot passar si un client potencial busca per Internet i troba únicament comentaris negatius sobre el teu negoci. És important respondre aquests comentaris crítics i negatius, i proposar millores o oferir solucions per resoldre els problemes exposats. Crear un boca a orella positiu és important, però ho és tant o més controlar i combatre el boca a orella negatiu.

Aquí tens un grapat de consells que et poden ser molt útils:

1. Monitoritza regularment la teva presència a la xarxa. Utilitza els cercadors per trobar el que es diu de tu, de la teva empresa i dels teus productes.

2. Construeix contingut positiu al voltant del teu negoci. No podràs evitar el contingut negatiu a la xarxa, però és important que la balança entre allò positiu i allò negatiu es decanti a favor teu.

3. Implica  la teva comunitat. No estàs sol a la xarxa. Una comunitat activa, pot ser un veritable exèrcit que s’implicarà per defensar la teva empresa dels comentaris negatius. Més implicació genera més possibilitats de combatre amb èxit les veus crítiques.

4. Concentra els teus objectius. No totes les xarxes tenen la mateixa importància, no totes les webs tenen la mateixa audiència. Concentra’t en aquelles que realment tenen una importància pel teu sector i on el teu negoci ha de ser més present.

5. Respon de manera positiva i transparent sempre que puguis. Perquè no diguin allò que “qui calla atorga” has de respondre sempre que puguis de manera positiva i transparent. L’atenció al client on-line ha de ser igual – o més- d’exquisida que off-line.

6. Els gestos comercials poden ser elements importants per canviar la dinàmica. Sigues generós amb qui et critica i no dubtis en oferir-los-hi promocions perquè tornin a provar el teu servei o producte. Segur que si no canvien d’idea sobre el producte, almenys ho faran envers teu.

One thought on “Eps! que he llegit que…

  1. Pingback: Les xarxes socials no son el futur, son el present ! | Social Media Friendly

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *