Social Media Consultants & Strategies Specialists

Coneixes les Twitter Cards?

Twitter Cards

Foto: Diana Serrano

Les Twitter cards són uns tuits en format enriquit, que permeten veure més informació de la piulada en previsualització al Timeline, amb la imatge de l’autor, un resum i el títol. Permeten oferir una informació més atractiva pels teus seguidors, però també milloren el branding de la marca, al donar-li més visibilitat tant en PC com en mòbil.

Existeixen 7 tipus de targetes de Twitter:

 • Summary CardSummary Card
  Ideal si tens un blog o una web d’informació, permet tenir un títol, una descripció, una imatge en miniatura i l’atribució de l’escrit.
 • Summary Card with large images
  Mateix principi que la targeta anterior amb una imatge més gran.
 • Photo CardPhoto Card
  Molt bona per negocis amb web d’imatges o d’art, ja que inclou una imatge gran, un títol, una petita descripció i l’atribució de la imatge. T’encantarà si publiques fotos de Flickr.
 • Gallery Card
  Com la Photo Card, permet tenir una petita galeria de fins a 4 fotos.
 • App Card
  Per publicar aplicacions mòbils i permetre la seva descàrrega directa.
 • Player CardPlayer Card
  Si el teu negoci és d’audio o vídeo, permet reproduir les teves creacions directament.
 • Product Card
  Tota empresa que es dediqui al comerç electrònic hauria de considerar utilitzar aquesta targeta per promocionar els seus productes a Twitter.

Les Twitter Cards es creen, a partir de la pàgina web, afegint un codi HTML proveït per Twitter en les pàgines que es volen publicar. Es pot accedir a més informació en l’apartat de desenvolupadors de Twitter, al qual es pot accedir amb un simple compte d’aquesta xarxa social. https://dev.twitter.com/cards/getting-started
Si s’utilitzen gestors de contingut tipus CMS, com WordPress, Blogger o Tumblr, hi ha pluggins que permeten afegir aquests codis en les pàgines web de forma senzilla i agradable.

Una vegada afegides aquestes línies de codi en les pàgines, s’ha d’utilitzar el Twitter Card Validator per obtenir l’aprovació de Twitter i poder publicar-les https://cards-dev.twitter.com/validator .

Aquestes targetes permeten una anàlisi de l’audiència i de la repercussió dels missatges, molt més acurat que amb una piulada normal, mitjançant l’eina Twitter Cards Analytics. Això permet extraure conclusions molt útils per optimitzar l’impacte i l’abast dels continguts publicats.

Ja estàs preparat per fer servir les Twitter Cards? Ja les has utilitzat? T’agraden?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *